0 0
Snoddas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1-2 dl kokosflingor till garnering

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Snoddas

Det här bakverket har många namn. Snoddas, mockarutor, chokladrutor och kärleksmums är några av dem. Det är ett klassiskt recept som är mycket omtyckt. Det är en mjuk chokladsockerkaka som botten och ovanpå är det en glasyr med kakao och kaffe i. Som garnering brukar man ha kokos, men strössel är också gott som variation.

  • Medium

Ingredients

  • Glasyr

Directions

Du behöver också
Elvisp
Långpanna

Tillagning
Smält smöret eller margarinet och låt det svalna. Under tiden vispar du ihop ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Om kakaon är klumpig så bör den siktas i smeten. Vispa sedan ihop allt snabbt med elvispen. Tillsätt sedan det smälta matfettet, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop försiktigt till en jämn smet på den lägsta hastigheten på elvispen.

Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30*40 cm. Grädda längst ner i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter. Gör glasyren. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär sedan kakan i fyrkantiga bitar.

(Besökta 37 gånger, 1 besök idag)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bananer med kaffekolasås
next
Muffins med Cappuccinosmak

Add Your Comment