Ingredients
-
Muffins
-
200 g choklad
-
6½ dl vetemjöl
-
1 dl kakao
-
2 tsk bakpulver
-
½ tsk salt
-
200 g rumstempererat smör
-
3 dl strösocker
-
2 ägg
-
¾ dl mjölk
-
1 dl starkt, kallt kaffe
-
Glasyr
-
100 g Philadelphiaost
-
4 msk rumstempererat smör
-
300 g florsocker
-
½ dl siktat kakao
-
3 msk starkt, kallt kaffe
Directions
Du behöver också
Muffinsformar
Elvisp
Tillagning
Bryt chokladen i grova bitar. Värm ugnen till 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret i en annan skål och tillsätt sedan äggen. Vispa och häll i mjölk och kaffe. Ta fram skålen med mjölblandningen. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i smör- och kaffeblandningen där. Rör om ordentligt tills allt är blandat. Tillsätt sedan chokladbitarna. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem nästan ända upp till kanten. Grädda 28-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för små muffins.
Låt muffinsen kallna och bred därefter på glasyren. Mixa Philadelphiaost och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakao och rör till en slät kräm. Blanda i kaffet och rör tills glasyren har en bra bredbar konsistens.