0 0
Muffins med Cappuccinosmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Muffins
200 g choklad
6½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
¾ dl mjölk
1 dl starkt, kallt kaffe
Glasyr
100 g Philadelphiaost
4 msk rumstempererat smör
300 g florsocker
½ dl siktat kakao
3 msk starkt, kallt kaffe

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Muffins med Cappuccinosmak

Mjuka, goda chokladmuffins med en syrlig cappuccinoglasyr. Det är kaffe både i glasyren och i muffinssmeten, så det här är riktigt goda muffins för alla kaffeälskare. Dessutom är de enkla att baka. Muffinsen kan varieras genom att man tar mörkchoklad, blockchoklad, vit choklad eller någon annan god choklad.

  • Medium

Ingredients

  • Muffins

  • Glasyr

Directions

Du behöver också
Muffinsformar
Elvisp

Tillagning
Bryt chokladen i grova bitar. Värm ugnen till 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret i en annan skål och tillsätt sedan äggen. Vispa och häll i mjölk och kaffe. Ta fram skålen med mjölblandningen. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i smör- och kaffeblandningen där. Rör om ordentligt tills allt är blandat. Tillsätt sedan chokladbitarna. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem nästan ända upp till kanten. Grädda 28-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för små muffins.

Låt muffinsen kallna och bred därefter på glasyren. Mixa Philadelphiaost och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakao och rör till en slät kräm. Blanda i kaffet och rör tills glasyren har en bra bredbar konsistens.

(Besökta 46 gånger, 1 besök idag)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Snoddas
next
Mockatryffelpaj

Add Your Comment