0 0
Kärleksmums med mörk choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 stycken ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g grovhackad mörk choklad med hög kakaohalt
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g finhackad mörk choklad med hög kakaohalt
2 dl kokosflingor till garnering

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kärleksmums med mörk choklad

Det här receptet är en variant på Snoddas. Istället för kakao har man tillsatt mörk choklad både i sockerkakssmeten och i glasyren. Det blir en kraftigare chokladsmak och kakan är syndigt god!

  • Medium

Ingredients

  • Glasyr

Directions

Du behöver också
En långpanna, bakplåtspapper

Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet. Rör sedan ner det i smeten. Häll i smeten i långpannan. Hacka den mörka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten.

Grädda kakan i cirka 15 minuter. Akta så inte kakan är inne för länge, den får inte bli torr. Låt kakan svalna. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i den finhackade mörka chokladen. Låt glasyren svalna lite innan du brer den över kakan. Strö sedan kokosflingor över och ställ kallt för att stelna. Skär kakan i stora, fyrkantiga bitar.

(Besökta 181 gånger, 1 besök idag)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mockatryffelpaj
next
Kaffe- och cheesecake

Add Your Comment