Ingredients
-
5 stycken ägg
-
4 dl strösocker
-
4,5 dl vetemjöl
-
3 tsk bakpulver
-
5 msk kakao
-
300 g smör
-
2 dl vatten
-
200 g grovhackad mörk choklad med hög kakaohalt
-
Glasyr
-
2 dl vispgrädde
-
2 msk espressokaffe
-
200 g finhackad mörk choklad med hög kakaohalt
-
2 dl kokosflingor till garnering
Directions
Du behöver också
En långpanna, bakplåtspapper
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet. Rör sedan ner det i smeten. Häll i smeten i långpannan. Hacka den mörka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter. Akta så inte kakan är inne för länge, den får inte bli torr. Låt kakan svalna. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i den finhackade mörka chokladen. Låt glasyren svalna lite innan du brer den över kakan. Strö sedan kokosflingor över och ställ kallt för att stelna. Skär kakan i stora, fyrkantiga bitar.