Ingredients
-
Botten
-
150 g smält smör
-
1½ dl socker
-
4 äggulor
-
2 äggvitor
-
200 g blockchoklad
-
5 tsk snabbkaffe, upplöst i en matsked hett vatten
-
1 dl siktat vetemjöl
-
Tryffel
-
1 dl vispgrädde
-
50 g smör
-
150 g smulad blockchoklad
-
Grädde till serveringen
Directions
Du behöver också
En springform smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
Tillagning
Börja med att göra bottnen till kakan. Börja med att smälta smöret och tillsätt därefter socker samt äggulor. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smörblandningen.
Smält blockchokladen över vattenbad och blanda i kaffet. Tillsätt chokladkaffeblandningen till smeten. Blanda försiktigt ner mjölet med en slev.
Häll smeten i springformen och grädda i 20 minuter i 210 grader.
Öppna sedan luckan på glänt och grädda i ytterligare fem minuter. Kakan ska vara kladdig.
Gör fyllningen medan kakan kallnar. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och slå blandningen över den smulade blockchokladen. Rör om tills smeten är slät.
Ta bort kanterna från springformen. Häll chokladtryffeln över tårtan och bred snabbt ut den med kniv eller slickepott. Servera med löst vispad, lättsockrad grädde.
0 Comments Hide Comments
SildГ©nafil est le nom donnГ© Г la version gГ©nГ©rique de la cГ©lГЁbre pilule bleue, le Viagra. https://achetervizarsin.online/vizarsin-pilule/