Ingredients
-
2 ägg
-
1 dl råsocker
-
¾ dl honung
-
1 dl mjölk
-
1 burk creme fraiche
-
5 dl mjöl
-
2½ tsk bakpulver
-
2 tsk vaniljsocker
-
½ dl kakao
-
200 g hackad mörk choklad
-
5 dl florsocker, cirka ½ - ¾ dl kallt kaffe och 1 tsk kanel till kaffeglasyren
Directions
Du behöver också muffinsformar som finns att köpa billigt hos matbutikerna.
Tillagning
Vispa ägg, råsocker och honung pösigt i en stor skål. Vispa sedan ner mjölk och creme fraiche i smeten. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål och blanda sedan ner det i äggsmeten. Rör ihop försiktigt så att allt blir blandat.
Smeten ska vara ganska fast. Lägg sedan smeten i muffinsformar.
Grädda i 225 grader i cirka 15-20 minuter. Ta hellre ut dem för tidigt, medan de fortfarande är lite kladdiga inuti, än för sent. Låt dem svalna och rör under tiden ihop glasyren.
Rör ihop florsocker med kaffe till en slät glasyr. Tillsätt kanel om du tycker om det, annars går det bra utan. Bred glasyren på muffinsen. Det är gott och dekorativt att sätta en valnöt på varje muffins om du tycker om det.