Ingredients
-
2½ dl strösocker
-
8 dl havregryn
-
¾ dl kakao
-
2 tsk vaniljsocker
-
225 g smör eller margarin
-
3-4 msk starkt kaffe
-
100 g mörk blockchoklad och ½ dl kokosflingor till glasyren
Directions
Du behöver
En springform, en rund form med avtagbara kanter.
Tillagning
Blanda ihop de torra ingredienserna till kakan. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet. Smaka sedan av, kanske vill du ha mer kaffe eller kakao för att få en kraftigare smak.
Tryck ut smeten i en springform som är cirka 21 cm i diameter. Jämna ut den så gott det går och låt svalna medan du gör glasyren. Bryt blockchokladen i mindre bitar och låt den smälta över ett vattenbad. Ta loss springformens kant och bred därefter glasyren på kakan. Strö över kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet tills glasyren har stelnat och servera kakan kall.