0 0
Banankaka med kaffe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
4 bananer
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 dl kallt kaffe

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Banankaka med kaffe

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

En lättlagad, lite annorlunda kaka som passar bra till fika.
Blir bäst med väl mogna bananer – ett bra sätt att använda bananer som riskerar att
bli övermogna.

Tillagning
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt. Mosa bananerna. Rör ner mjöl, bikarbonat och bakpulver tillsammans med bananerna och kaffet.
Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 26 cm i diam.
Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 40-45 min.

 

(Besökta 207 gånger, 1 besök idag)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Min stund på jorden
next
Vit kaffemousse

Add Your Comment